برای نخستین بار در کشور؛
اولین "شیوهنامه رتبهبندی انجمنهای علمی دانشجویی" در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تدوین شد
دکتر نقی دشتی در گفتوگو با خبرنگار مفدا اردبیل با توجه به تدوین اولین "شیوهنامه رتبهبندی انجمنهای علمی دانشجویی" در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اظهار داشت: فعالیتهای انجمنهای علمی، نیازمند تعیین و تبیین شاخصهایی است که بتوان بر اساس آن ارزیابی درست و صحیحی را از کیفیت و کمیت فعالیتهای هر انجمن داشت و در صورت نیاز با همدیگر مقایسه کرد.
وی گفت: با توجه به گستردگی تعداد انجمنها و حیطه فعالیتشان، شاخصهای تبیین شده باید به نحوی باشد که مقایسه صحیح و اصولی درباره فعالیتهای آنها صورت گیرد.
انجمنهای علمی موفق، معرفی و تجلیل میشوند
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: بر این اساس، مدیریت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اقدام به تعیین شاخصهای رتبهبندی برای نمرهدهی، به عملکرد انجمنهای علمی دانشجویی کرده است، تا هم رصد صحیحی از فعالیتهای انجمنهای علمی داشته باشد، و هم در بازههای شش ماهه و سالانه، انجمنهای برتر را معرفی و باعث ایجاد انگیزه بهتر برای فعالیتهای بیشتر و کیفیتر در دانشجویان شود.
دشتی تصریح کرد: با توجه به این موضوع، فعالیتهای انجام شده هر انجمن، در قالب شیوه نامه حاضر، ارزیابی و انجمنهای علمی موفقتر، معرفی و مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.
پیشبینی ۲ شاخص کل برای رتبهبندی انجمنهای علمی
وی بیان کرد: برای فعالسازی اصولی انجمنهای علمی دانشجویی، دو دسته شاخص کلی در این شیوه نامه پیش بینی شده است؛ یک مورد آن مربوط به ساختار و تشکیلات انجمنها است و اجرای مناسب آنها مورد انتظار کمیته نظارت بر انجمنهای علمی و پایش برنامه عملیاتی و باعث تشکیل اصولی جلسات و رای گیریها و ارتباط بین اعضا و ... و در نهایت منجر به فعالسازی و ایجاد زمینه اجرای برنامههای بهتر توسط انجمن میشود.
مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: بخش دوم امتیازها به برنامههای اجرا شده توسط انجمنهای علمی و کیفیت و محتوای آنها مربوط میشود. هر انجمن علمی علاوه بر نمره ساختاری (که هر شش ماه یکبار داده می شود) بر حسب تعداد برنامههای اجرا شده، نمرات مربوط به برنامهها را کسب خواهد کرد.
وی افزود: در این شیوهنامه تلاش شده تا وزن نمره تشکیلاتی انجمنها دست کم با وزن یک برنامه مناسب آنها برابر باشد و هر انجمنی که برنامه بیشتری اجرا کرده باشد، واجد امتیاز بیشتر میشود، در عین حال انگیزه مناسب برای فعالیت ساختارمند و رعایت آئین نامه انجمنهای علمی دانشجویی را نیز داشته باشد.
دشتی با اشاره اینکه اجرای شیوهنامه و امتیازدهی و رتبه بندی انجمنهای علمی با حضور ۳ نفر، شامل مدیر فرهنگی دانشگاه، کارشناس انجمنهای علمی و نماینده دبیران انجمنهای علمی، انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: این افراد بر اساس شاخصها و شیوه نامه پیوستی اقدام به نمرهدهی به هر برنامه و ساختار انجمن خواهند کرد؛ نمرهها با هم تجمیع شده و در انتها یک نمره به عنوان نمره کل برای انجمن منظور خواهد شد.
لازم به ذکر است که تدوین این شیوه نامه به همت دکتر نقی دشتی (مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل) و هادی وحیدی (کارشناس انجمنهای علمی) به انجام رسیده است.
مصاحبه از: محمدرضا فرض اللهی